2 Mart 2008 Pazar

İran'ı anımsatan görüntüler

İstanbul Üniversitesi önündeki eylemde bazı genç kızlar siyah türban taktı. Uluslararası ajanslar dün abonelerine İran'ı anımsatan bu fotoğrafları geçti

Beyazıt’ta eylem

İstanbul Üniversitesi önünde toplanan bir grup türbanlı genç, Rektör Mesut Parlak’ı protesto etti. Türbanın anayasal olarak serbest olduğunu iddia eden gençler, rektörü hukuku çiğnemekle suçladı. Türban yasağının her alanda
Türban açıklamasına izin verilmedi kaldırılmasını isteyen sloganlar atan eylemciler, yaptıkları açıklamanın ardından dağıldı Anadolu Gençlik Derneği üyesi 25 kişi, türbanla girişe izin verilmemesine tepki amacıyla basın açıklaması yapmak istedi.

AFYONKARAHİSAR Kocatepe Üniversitesi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyesi 25 kişi, türbanla girişe izin verilmemesine tepki amacıyla basın açıklaması yapmak istedi. Grup, güvenlik görevlilerinin uyarısı üzerine olaysız ayrıldı. Şehir merkezinde toplananan dernek üyeleri, AKÜ yönetimini keyfi uygulama yapmakla suçladı. Dernek Başkanı Emre Yıldız, “Başörtülü öğrencilere yönelik ayrımcılık uygulamaları, Anayasa’da yapılan hukuki düzenlemeler sonucunda birçok üniversitede son buldu. Ancak Kocatepe Üniversitesi’nde keyfi uygulama devam ediyor” dedi. Bu arada türbanlı öğrenciler kendilerini üniversiteye almayan Çukurova ve Adnan Menderes Üniversitesi rektörleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İki taraf da savcıya koşuyor

Üniversitelerarası Kurul ve AKP’nin önceki günkü karşılıklı suç duyurusu çağrılarının ardından dün sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayı’nda hareketli saatler yaşandı. Bir sendika, bir birlik ve bir grup türbanlı öğrenci, uygulamalarla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye geldi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı başvurular sırasında, gruplar arasında gerginlik yaşanmamasına dikkat edildi.
İlk olarak, Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, sendika üyeleriyle birlikte, Ankara Adalet Sarayı “Bulvar Kapısı” önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından, sendika üyelerince, YÖK Başkanı Özcan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Öte yandan, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri de Özcan hakkında, “Anayasayı ihlal” ve “halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik” suçlarından cezalandırılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Türbanlı bir grup üniversite öğrencisi ise “Otopark yönündeki kapıdan” alınarak, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç hakkında, “eğitim ve öğretimin engellenmesi”, “görevi kötüye kullanma” ve “Anayasayı ihlal” ten suç duyurusunda bulundu.

Hiç yorum yok: