7 Mart 2008 Cuma

Giresun'da afiş krizi

Bir sinema yetkilisi, ‘Plajda’ filminin afişini belediye zabıtasının talimatıyla kaldırdıklarını iddia etti. Giresun Belediye Başkanı ‘Bilgim yok’ derken, Zabıta Müdürü nöbetçi müdürün talimat vermiş olabileceğini söyledi

Giresun Belediyesi zabıta ekiplerinin belediye binası karşısındaki panoda yer alan bir film afişini “müstehcen olduğu” gerekçesiyle kaldırttığı iddia edildi.

Geçen hafta Sinema Best ve G-CITY sinemalarında vizyona giren “Plajda” filminin afişleri, biri belediye hizmet binasının karşısında bulunan Atapark olmak üzere kentin 3 noktasındaki panolara asıldı. Ancak belediye binası karşısındaki afiş, belediye zabıtasının isteği üzerine önceki akşam kaldırıldı.

Zabıta ekiplerinin akşam sinemaya gelerek afişlerin kaldırılmasını istediklerini anlatan Sinema Best yetkilisi Serdar Işık şunları söyledi:

“Zabıta memurları, halkın afişi şikâyet ettiğini, belediyenin karşısında olması nedeniyle de Belediye Başkanı Hurşit Yüksel’in talimat verdiğini söyledi. Biz de afişi kaldırdık.”

Belediye Başkanı AKP’li Hurşit Yüksel ise konu hakkında bilgisi olmadığını ve böyle bir talepte bulunmadığını söyledi. Zabıta Müdürü Mehmet Yılmaz bilgisi olmadığını belirterek, “Talimat verildiğini hatırlamıyorum. Ancak mesai saati dışında nöbetçi müdür oluyor. O talimat vermiş olabilir” dedi.Bu arada, filme ait kentteki diğer afişler de dün öğle saatlerinde panolardan indirildi ve yerleri boş bırakıldı.

Hiç yorum yok: