26 Mart 2008 Çarşamba

Ordan burdan feryatlar... Duyan var mı?

Sanatçı koroları da sizlere ömür TRT'de

AKP'
nin çağdışı uygulamasını sizinle paylaşmak istedim. Ben TRT sanatçısıyım. AKP sanata ve sanatçıya olan kinli tutumunu TRT'de de göstermeye başladı efendim. Cumhuriyetin kurulmasından sonra büyük önder Atatürk'ün izniyle o zamanlar radyo bünyesinde kurulan korolar TRT bünyesinde artık kapatılıyor. Safiye Ayla, Muzaffer Sarısözen, Nida Tüfekçi, Özay Gönlüm, Arif Sağ, Zafer Gündoğdu, Gülşen Kutlu, Ümit Tokcan, Ziya Taşkent gibi yüzlerce isimden günümüze kadar gelen gelenek, maalesef bitirilmeye çalıyor... Bununla ilgili yasa tasarısı şu an Meclis'te; yarın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Tasarıya bununla ilgili metin eklediler.

Aydın görüşlü sanatçıların ve medya mensuplarının bu çağdışı uygulamaya karşı gösterilecek dirence ihtiyacımız var... Maalesef artık her şey ellerinde, bizim tek umudumuz, çağdaş ve cumhuriyetçi yazarlar... Sanat ve sanatçı adına yalvarıyoruz. Lütfen bu konuyu gündeme getirerek bize yardım ediniz.

Arslan AKBEL

Bunlar Harp Okulu adayları mı

BİR
tanıdığımın oğlu Pertevniyal Anadolu Lisesi'nde okuyor. Orada 'abilerin evleri'nde kalan arkadaşları var. O 'abiler' onları Harp Okulları'na girmek üzere hazırlıyorlarmış. Yani F.Gülen'in dediği gibi sızıyorlar, yavaş yavaş... Bu mutlaka daha önce de olmuştur. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in, futbol ve bilgisayar siparişlerinden vakit bulup, bu konularla da ilgilenmesi gerekmiyor mu?
 
Z.K.
 
TSK'yı yıpratmak amaçlı

EVET
orduyu yıpratmaya çalıştıkları çok açık. Bizi biz yapan, bizi bir arada tutan değerlerimizi yıpratmaya çalışıyorlar. Biz Türk milleti, Atatürk'ü çok çok seven, vatanını çok seven, ordusuna sonuna kadar güvenen insanlarız. Bu adamlar 'Ne mutlu Türküm diyene' bile diyemeyen insanlar.

Bütün değerlerimizi elimizden almaya çalışıyorlar.
 
Aydan AYDIN
 
Nerede devlet? Nerede halk?
 
Nevruz kutlamalarında İstanbul'da Türk bayrağı yakılmış. Nerede Vali, Emniyet Müdürü?

Nerede devlet? Nerede halk? Emin olun kahroluyoruz.

Bu kadar mı aciziz?

Bu çapulcularla neden baş edemiyoruz?

Nerede güvenlik güçleri? Nerede köşe yazarları!
 
Nejat KÖSE

Hiç yorum yok: