26 Mart 2008 Çarşamba

Ey kadınlar, İmam geleceğinizi güzel ifade etmiş. Kadının sesi 4 duvar arasından çıkmayacak

İmam Cihangir, katıldığı bir başka cenazede tabuta dokunulmasına izin vermedi. Cihangir, kadınlara da ilginç nasihatlarda bulundu

Uçak kazasında ölen hostesin cenazesinde yakalara takılan fotoğrafları çıkarttıran emekli imam Abdullah Cihangir, katıldığı bir başka cenazede tabuta dokunulmasına izin vermedi. Cihangir, kadınlara da ilginç nasihatlarda bulundu

Isparta’da uçak faciasında ölen hostes Mümine Bulut’un cenazesine katılanların yakalarına taktıkları fotoğraflara tahammül edemeyen ve namazı, fotoğrafların çıkarılmasından sonra kıldıran emekli imam Abdullah Cihangir, katıldığı bir başka cenazede kadınlardan oluşan cemaate şaşırtıcı sözcükler sarfetti. Babasının cenazesi evinin öne getirildiğinde gözyaşlarını tutamayan ve tabuta elini uzatan kıza ve ölen kişinin diğer kadın yakınlarına “Elinizi sürmeyin” diye tepki gösteren imam Cihangir, cenaze için toplanan kadınlara vaaz verdi.

‘Elinizi sürmeyin’

Uçak kazasındaki fotoğraf tavrıyla gündene gelen emekli imam Abdullah Cihangir, dün katıldığı bir cenaze töreninde kadınlardan oluşan cemaate verdiği vaazda tartışılacak sözler sarfetti.

Babasının cenazesinin evlerinin önüne getirildiği sırada gözyaşarını tutamayan ve tabuta elini uzatan kızına “Elinizi sürmeyin” diye tepki gösteren emekli imam Abdullah Cihangir, kadınlardan oluşan cemaate kadın davranışlarının nasıl olması gerektiği konusunda vaaz verdi.

Emekli imam Cihangir, kadınlara şöyle seslendi:

“Yüksek sesle ağlamak yüzünü gözünü yırtmak bizim dinimizin yasak ettiği cahiliye adetidir. Kadınların sesi 4 duvar arasından dışarıya asla çıkmayacak. Kadın sesi 4 duvar arasından çıktı mı bu haya perdesinin yırtılmasıdır, Allah korusun. Çocuklarınızı mutlaka sabah namazına kaldırın. Çocuklarınızı sabah namazına kaldırmadınız mı kıyamet günü onun hakkını veremezsiniz. Televizyonları fazla seyretmeyiniz göz nurunuz, yüz nurunuz gitmesin.”

Hiç yorum yok: