27 Şubat 2008 Çarşamba

Türbanlı doktor serum torbası attı

Haseki Hastanesi'nde fotoğrafının çekilmesine sinirlenen türbanlı bir doktor elindeki serum torbasını Milliyet muhabirine fırlatıp hakaretler yağdırdı

Anayasa değişikliği sonrası üniversitelerde türbanlı öğrencilerin okullara alınıp alınmayacağı tartışılırken, Milliyet'in pazartesi günü yayımlanan manşetinde, bazı devlet hastanelerinde türbanlı doktor ve sağlık çalışanlarının görev yaptığı fotoğraflarla ortaya konuldu.
Milliyet muhabirleri dün de hastanelerde bu durumun değişmediğini fotoğraflarla tespit etti. Daha önce türbanlı hemşire ve laboratuvar görevlilerinin çalıştığı Sağlık Bakanlığı'na bağlı Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dün 11.00 sıralarında giden Milliyet muhabirleri aynı manzarayla karşılaştı.
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Alper Cihan'ın, türbanlı personelin çalışmasının normal olmadığını söylemesine rağmen, makamının bulunduğu 2. katta türbanlı sağlık çalışanlarının görev yaptığı görüldü. Önlüklü ve türbanlı bir sağlık görevlisi de işlerini bitirdikten sonra resmi plakalı araca binerek hastaneden ayrıldı.

Serumu fırlattı!

Yine Sağlık Bakanlığı'na bağlı Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü'nde de türbanlı bir görevli, hastaların kayıt işlemlerini yaparken görüntülendi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de durum aynıydı. A Blok'ta bulunan Radyoloji Bölümü'ndeki "Manyetik Rezonans Kayıt" masasında türbanlı bir personel hastaların işlemlerini yapıyordu. Acil Servis'te görevli türbanlı bir doktor da sedyedeki hastasıyla Radyoloji Bölümü'nden çıktı. Türbanlı doktor, bu anı görüntüleyen Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün'e elindeki serum torbasını fırlatıp tekme attı ve hakaretler yağdırdı.

Ümraniye'ye soruşturma

Önceki gün Milliyet'te yer alan fotoğraflar üzerine Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde soruşturma başlatıldı. Hastane başhekimi Doç. Dr. Eyüp Gümüş, haber üzerine hastane yetkililerine daha sıkı tedbir alınması konusunda uyarıda bulunduğunu belirterek, "Fotoğraflarda gördük, soruşturma başlattık. Zaten kaymakamlık da bilgi istedi" dedi.
Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Turan Aslan, hastanelerinde türbanla görev yapan doktorla ilgili olarak harekete geçtiklerini belirterek, "Bizzat uyarma yaptık. Bir şef bu konuyla ilgili soruşturma yürütüyor. Onun raporu doğrultusunda gerekli işlem yapılacak" diye konuştu.





Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi MR Kayıt Bölümü Saat 13.00




Haseki Hastanesi Radyoloji Bölümü. Saat 13.00



Hiç yorum yok: