15 Nisan 2008 Salı

Onlar, 'Türklüğe hakaret kesinlikle hiç suç olmasın' istiyor... DTP, 301 konusunda AKP'ye DESTEK VERMİYOR

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ''Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesini tümden devreden çıkarmayan hiçbir düzenlemeye destek vermeyeceklerini'' bildirdi.
Partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti ile DTP hakkında açılan kapatma davalarını ''sivil siyasete müdahale'' olarak değerlendiren Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Sayın Başbakan hiç çıkıp da kendisini mağdur konumuna sokmaya çalışmasın. Sayın Başbakan bu ürün sizindir, bir başkasının değil. Mağdur olan siz değil, demokrasidir, halklarımızın ortak geleceğidir. Türkiye, bugün AKP mağdurudur. Evet, Türkler, Kürtler, Aleviler, bu ülkede yaşayan bütün farklı kültürler bugün AKP mağdurudur.
 
AKP şimdi çıkmış hakkındaki kapatma davasından kurtulmaya çalışıyor. Halen olup bitenlerden ders çıkarmıyor. Hani derler ya 'bir musibet bin nasihatten iyidir' diye. Ama AKP, ne musibetlerden ne de nasihatlerden ders çıkarabilmiş. 'Bir yolunu bulur da bu davalardan kurtulabilir miyiz?' diye, orayla burayla uzlaşma arıyor. Biz de diyoruz ki sorun kapatma davalarından kurtulmak değil, buna yol açan mekanizmadan, sistemden, zihniyetten kurtulabilmektir. Kapatma davalarını kazanmak için uğraşacağınıza gelin demokrasi davasını kazanmaya çalışalım.''
 
Toplumun, ulusal-milliyetçi-şoven çizgiyle siyasal İslam çizgisi arasında tercihe zorlandığını iddia eden Türk, ''Bu toplumun çizgilere ihtiyacı yok, demokrasiye ihtiyacı var'' dedi.
 
TCK'nın 301. maddesinin değişikliğine ilişkin kanun teklifini eleştiren Türk, ''Teklif neresinden tutarsan tut, 301'in ruhunu korumaya yöneliktir. İşte deniyor ki soruşturma izni Cumhurbaşkanında mı olsun, Adalet Bakanında mı? Şimdi sorun bu mu? Önemli olan bu soruşturmaları ortadan kaldırmak, aydınlarımızı, yazarlarımızı bu soruşturmalardan kurtarmak değil midir?'' diye sordu.

Hiç yorum yok: