21 Nisan 2008 Pazartesi

Komünistin teki... Minareyi çalmış ama kılıfını hazırlamamıştı

 
Melike İlgün
 
Erdek'in Belediye Başkanı AKP'nin Balıkesir Milletvekili'ne Başbakan'ın oğlunun gemi alması konusunda soru soran vatandaşları tespit edip, hemen ertesi gün evlerini kaçak olduğu gerekçesiyle mühürletti. AKP'liydi.

Pamukova'nın Belediye Başkanı'na belediyeye ait akaryakıt istsyonunu kiraladığı firma 40 bin euro değerinde cip hediye etti. Başkan "Çok karlı bir anlaşma yaptık" dedi. AKP'liydi.

Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinde İmar Komisyonu Başkanlarının denetim firması kurarak imar izni işlerini takip ettiği ortaya çıktı. AKP'lilerdi.

Babadağ'ın Belediye Başkanı'nın kendi kızına usülsüz bir şekilde burs alması hakkında soruşturma başlatan ilçe kaymakamı birkaç gün sonra tayin edildi.Bunun üzerine Kızılay da bütün bursları durdurma kararı aldı.Bu arada belediye başkanı AKP'liydi.

Kazım Karabekir'in Belediye Başkanı nikahını kıydığı geline İslam'ın 32 farzını sorarak bir ilke imza attı. AKP'liydi.

Isparta'nın Belediye Başkanı için yolsuzlukların üzerine giden Belediye Meclisi Başkanı'nı tehdit ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. AKP'liydi.

Halfeli Belediye Başkanı halka içilmez raporlu suyu verdiklerini itiraf etti. AKP'liydi.

Dorukkent Belediye Başkanı rüşvet, yolsuzlık ve uyuşturucu ticareti suçlamalarıyla tutuklandı. AKP'liydi.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı'na inşaat sahiplerinden kat artırımı karşılığında rüşvet aldığı iddiasıyla dava açıldı, Başkan Yardımcısı görevi kötüye kullanmaktan hapis cezasına mahkum oldu. AKP'liydi.

Eyüp Belediyesi'nin Kutlu Doğum Haftası'nda okullara izin almadan dağıttığı broşürde "Örtünmemek günahkar olmaktır. Başörtü yasağı İslamı hatırlatan herşeye düşman olmaktır" denildi. Belediye Başkanı tabii ki AKP'liydi.

Hepsi de her AKP'li gibi işinin ehliydi.

Hepsi de kömür dağıtacak kadar, nohut dağıtacak kadar, pirinç dağıtacak kadar, bunu da sadece hizmet aşkıyla yapacak kadar, ne tesadüftür ki hizmet aşkı seçimler yaklaşırken depreşecek kadar belediyeciliğin piriydi.

Ama hepsinin başındaki isim de bu dağıtımın vakıf üzerinden olmasını hesap edecek kadar düşünceli, eşeğini sağlam kazığa bağlayacak kadar becerikliydi.

Dikili'nin Belediye Başkanı ise belediye otobüslerini ücretsiz yaptı. Otobüse binen öğrencileri evinin önüne kadar bıraktırdı. Belediye'ye ait sağlık merkezinde muayene ücretlerini 1YTL'ye, röntgen ücretlerini 6 YTL'ye düşürdü. Parası olmayandan da bu ücretlerin alınmamasını sağladı. Ayda 10 tondan az su kullanandan ücret almadı. Belediye Ekmek Fırını'nında üretilen ekmeği 25 Kuruş'a sattı.

Ama ne var ki işinin ehli değildi, çünkü AKP'li değildi.

Aklı sıra halktan alıp halka vermişti. Ama becerememişti. Çünkü bunu bir vakıf üzerinden yapmak gerektiğini, vakıf üzerinden ne dağıtırsan dağıt kimsenin sormadığını akıl edememişti.

Kimbilir belki de böylesi bir hinlik aklına bile gelmemişti.

İşte bu yüzden de suç işlemişti!

Suçu kılıfına uydurmayı bilmediği için de elbet cezasını çekecekti!

Boşverin, zaten pis komünistin tekiydi!

Hiç yorum yok: