21 Nisan 2008 Pazartesi

Kutlu Doğum'da tehdit

Mustazaf-Der'in, Kutlu Doğum Haftası etkinliği dinci gösteriye döndü

'Kutlu Doğum'da tehdit

YUSUF BAŞTUĞ

ADANA - Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen ve Genelkurmay'ın 27 Nisan bildirisinde adı geçen Mustazaflar ile Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf-Der) Adana'daki Kutlu Doğum Haftası etkinliği, dinci gösteriye dönüştü. Tehdit dolu mesajların verildiği etkinlikte konuşan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş , "Yeryüzünü Allah'ın rengine boyayacağız. Kamusal alan dahil her yeri Muhammedi renge boyayacağız. Kutlu doğum haftaları nisana sığmıyor. Artık nisanı beklemeyeceğiz. Kutlu doğum kutlamaları martta başlayacak, mayısa sarkacak. Dünya savaşlarında 55 milyon kişi öldü. Bu dünya Müslümanlara teslim edilmezse oluk oluk kan dökülecek" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen, konuk erkek ve kadınların harem-selamlık oturtulduğu, türbanlı küçük çocukların sahneye çıkartılmasına emniyetçe izin verilmeyen etkinlikte, sürekli tekbir getiren göstericiler, kara çarşaflı kadınların bulunduğu yerden gazetecilerin görüntü almasına da izin vermedi. İlahilerin okunduğu etkinlikte, akşam ve yatsı ezanları okundu, katılımcı kadın ve erkekler ayrı yerlerde namaz kıldı.

Atatürk posteri yok

Mustazaf-Der Adana Şubesi Başkan Yardımcısı Selahattin Yeniay' ın Kuran okumasıyla başlayan etkinlikte Türk bayrağı ve Atatürk posterinin asılmaması dikkat çekerken, İstiklal Marşı'nın da okunmadığı gözlendi. Habeşistan Hicreti'ni konu alan tiyatro gösterisi sırasında erkeklerden oluşan bir grubun sürekli tekbir getirdiği görüldü. Hz. Muhammed 'in yaşamından kesitlerin anlatıldığı etkinlikte küçük türbanlı çocukların sahneye çıkartılmasına emniyet güçleri izin vermeyince, programı sunan kişi, "Müslüman mahallesinde salyangoz satanlara ses etmeyenler, küçük çocukların 'Allah' demesine izin vermiyor. Burada kameralar var. Unutmayın, Allah'ın da kamerası var. Bu yaptıklarınızı çekiyor" diye konuştu.

Kadınlardan yoğun ilgi

Katılım için ücret alınmayan ve bedava otobüslerle Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'na taşınan kitleye, yine Hz. Muhammed'in hayatını konu edindiği söylenen kitaplar ücretsiz olarak dağıtıldı. Erkeklere göre kadınların ve küçük çocukların daha fazla katılım gösterdiği etkinlikte konuşan haftalık olarak yayımlanmaya başlanan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Göktaş, tehdit içerikli söylemlerde bulundu. Kitleyi coşturmaya çalışan ve konuşması sürekli tekbirlerle kesilen Göktaş, şunları söyledi: "Yeryüzünü Allah'ın rengine boyayacağız. Kamusal alan dahil her yeri Muhammedi renge boyayacağız. Kutlu doğum haftaları nisana sığmıyor. Artık nisanı beklemeyeceğiz. Kutlu doğum kutlamaları martta başlayacak, mayısa sarkacak. Bütün günleri ele geçireceğiz. Haftalarımızı, günlerimizi istiyoruz. Yeni yeni günler icat edeceğiz. Bu coğrafyada her gün yeni bir ses yükselecek. Bu mübarek coğrafyayı zehir ettiler. Dünya savaşlarında Hz. Muhammed'in olmadığı günlerde 55 milyon kişi öldü. Hz. Muhammed'in yaptığı savaşlarda sadece 750 kişi ölmüştü. Bu dünya Müslümanlara teslim edilmezse oluk oluk kan dökülecek."

Türbanlı çocuklar

Sürekli ilahilerin okunduğu etkinlik, dua okunarak sona erdirildi. Sahneye çıkartılmasına izin verilmeyen küçük türbanlı çocuklardan bazıları, programın sonuna doğru sahneye çıkartılıp kitleye gösterildi. Küçük türbanlı çocuklar ilahi okuyanlarla fotoğraf çektirdi.

Hiç yorum yok: