28 Ekim 2007 Pazar

Zana'dan küstah çağrı : Öcalan'ı halkın yanına getirin, siyaset yapsın

DTP kongresinin açılış konuşmasını Kürtçe yapan DEP eski milletvekili Leyla Zana teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının Kürt sorununu çözmediğini savunarak, şunları söyledi:
 
KÜRT LİDERLERE Namuslu hiçbir Kürt, kardeşinin kafasının ezileceğini bile bile onu size teslim etmez. Türkiye Cumhuriyeti ya da devletin kendisi, siz Kürtler için ne yaptınız da kendilerinden böyle bir istekte bulunuyorsunuz?
 
TÜRKİYE'NİN YAPACAĞI Kürtler her zaman sorunun çözümünde iki ayrı yol seçmiştir. Ya hiçbir şey istememiş ve teslim olmuştur ya da ayaklanıp isyan etmiştir. Şimdi 3. yol daha var. Türkiye'nin Kürtlere bir şey vermesidir. Kürtlerden bir şey istiyorsa önce sorunu Türkiye'nin çözmesi gerekir.
 
TERÖRİST DEĞİLİZ Terörist, savaşçı değiliz. Kim bizi terörist gibi düşünüyorsa kendisi öyledir. Kim, bize öyle bakıyorsa kendisi öyledir. Kim savaşıyorsa barış onunla olur. Onlar bu milletin çocukları, hepsi eğitimli. Kim Kürtlere yakın olursa, onlar yakın dururlar.
 
SİYASET YAPSA KÖTÜ MÜ Federasyon ve ayrılmak istemiyoruz. Türkiye'ye onu 'Affedin' diyeceğim, ama zaten o bunu kabul etmez. Onu halktan koparmayacaksın, 9 yıl adaya aldınız halktan kopardınız. Halkın yanına getireceksin, burada siyaset yapsa kötü mü olur? Bunu yaptıktan sonra Kürtler silaha sarılırsa söz veriyorum en başta onlarla ben mücadele edeceğim.

Hiç yorum yok: