3 Ekim 2007 Çarşamba

Aydın Doğan Hilton'u 255.5 milyon dolara aldı

Aydın Doğan son günlerde yaptığı rejim tehlikesine dikkat çeken yayınlarını ve kızı aracılığı ile TUSİAD'dan yaptığı salvo atışlarını durduracak mı?
 
Önce, Aydın Doğan’ın Hilton için istediği imar planı tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçerek yürürlüğe girdi.
 
Sonra, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından arsası, bu arsa üzerinde bulunan bina, müştemilat ve demirbaşları ile birlikte özelleştirilen Hilton İstanbul Oteli, Aydın Doğan ve Ailesi’nin sahibi olduğu Ortadoğu Otomotiv’in oldu. Sekiz grubun katıldığı ihalede Zorlu Grubu ile çekişen Ortadoğu Otomotiv, Hilton İstanbul’a 255 milyon 500 bin dolarla en yüksek tekliffi verdi. Ödemenin peşin yapılacağı açıklandı.

Gazeteci yazar Fatih Altaylı da, bir süredir Doğan Grubu medyasının yayınlarına dikkat çekerek, çok önemli iddialarda bulundu. Aynı yönde yazarımız Sabahattin Önkibar da, bir gün önceki yazısında “AKP’ye açık destek  veren TÜSİAD ile Doğan Medya Grubu şimdi iktidara karşı salvo atışları yapıyor” diyerek, Doğan’ın AKP’den bir beklenti içinde olduğunu ima etmişti.

Sırada ne var?

Peki bundan sonra ne olacak. İşte Altaylı’nın bu konudaki görüşleri: “Aydın Doğan AKP’den bir istediğini daha koparmış oldu. Doğan medyasının Türkiye’de yeni bir gerilim ortamı yaratmaya başladığını, rejim tehlikesine sürekli dikkat çekerek sivil toplumu harekete geçirmeye başladığını, TÜSİAD’ın da Doğan’ın kontrolünde aynı telden çalarak gerilimi tırmandırdığını gören iktidar ‘Başımızı bunlarla belaya sokmayalım’ diyerek plan tadilatını yaptı.

Şimdi Doğan Medyasını izlemeye başlayalım. Nasıl yayınlar ağır ağır geri çekilecek. Bir kaç hafta içinde şeriat tehlikesi nasıl yok olacak. Malezya örneği nasıl ortadan kalkacak. Nasıl her şey güllük gülistanlık olacak. Doğan yeni bir taleple AKP’nin kapısına dikilene kadar tabii ki...”

Hiç yorum yok: