18 Ekim 2007 Perşembe

YSK'da görmemezlikten geldi...

YSK, ne sınır kapılarında verilen oyları, ne de yasanın değişmiş olmasını umursadı. 21 Ekim’de ısrar etti.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilebilmesini ve milletvekili
seçiminin 4 yılda bir yapılmasını öngören referandumun 21 Ekim’de yapılacağını bildirdi. 

Aydın, referandumun ertelenmemesi yönündeki kararın oy çokluğuyla alındığını kaydetti. Oy verme işleminin başlamasını ve yasanın değişmiş olmasını dikkate almayan YSK’nın bu tutumu şaşkınlık yarattı.

Referandum skandalı!

Anayasa değişiklik paketi üzerinde önceki gün tekrar değişiklik yapıldı. Ancak 45 günlük yasal süre tamamlanmadan referanduma gidiliyor.

Sınır kapılarında verilen oyları ve Anayasa’daki değişiklikleri umursamayan Yüksek Seçim Kurulu, referandumun 21 Ekim’de yapılmasına karar verdi. YSK, referandumun ertelenip ertelenmeyeceği konusunu değerlendirmek üzere dün toplandı. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan YSK Başkanı Muammer Aydın, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilebilmesini ve milletvekili genel seçiminin 4 yılda bir yapılmasını öngören anayasa değişikliği paketinin daha önce belirlendiği gibi 21 Ekim Pazar günü halk oyuna sunulacağını söyledi. Aydın, halk oylamasının ertelenmemesi yönündeki kararın oy çokluğuyla alındığını kaydetti. 6 üye anayasa değişikliklerinin 21 Ekim’de halk tarafından oylanmasını uygun bulurken, 5 üye buna karşı çıktı. AKP, daha önce yaptığı yasal değişiklikle, referandum süresini 120 günden 45 güne indirmişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü rahatlatmak için Anayasa değişiklik paketinde önceki gün Meclis’te tekrar değişiklik yapıldı. Değişikliği Gül aynı gün içinde onayladı. Şimdi ise, 45 günlük yasal süre tamamlanmadan referanduma gidiliyor.

Hiç yorum yok: