10 Haziran 2008 Salı

Milliler artık "Türko"

Haber :
Milli Futbol Takımımız'ın ana sponsorlarından birisi olan Garanti Bankası, ay-yıldızlı ekibimizin motivasyonunu yükseltmek amacıyla yeni bir iletişim kampanyası başlattı. Milli futbolcularımıza "Türko" adını veren kampanya, sporcularımızın hedefe yönelik mücadele ruhunu vurguluyor. Kampanya kapsamında bir de "Sen sahada, biz burada, tek yürek Türko, sendeki yürek kimde var, tek yürek Türko" şeklinde sözlere sahip olan marş hazırlandı.
Yorum :
Önce renklerimizi aldılar elimizden... Türk Milli Takımı'nın renkleri her zaman bayrağımızın renkleridir.
KIRMIZI - BEYAZ
Ama onlar şimdi Turkuaz formalarla çıkıyorlar sahaya... Sanyorum Türklüğünden utananlar var. Varsa bu ülkede durmasınlar. Hatırlayın daha iki vakit önce adamlar "haçlı formaları" ile çıktılar karşımıza ve gol manyağı yaptılar bizi... Hatırlayan Türk milleti erkekleri hatırlayacaktır.
Şimdi de çıkmış Garanti Bankası... TURKO diye bir yakıştırma yapmış milletime, reklam filmi olarak yayınlıyor da yayınlıyor.
Soyunma odasinda robokop tipli animasyon adamlar, sag elleriyle sol goguslerine vuruyor, bir yandan da fonda aczimendi turu tarikatlarin torenlerinde izledigimiz, garip bir "hu cekme" tarzında bir ses duyuluyor fonda.
Sanırsın bir "Zikir Alemi"
Ekşi Sözlükteki yorumlar çok eğlenceli bu linkten okuyabilirsiniz. Herkes de reklamı beğenmemiş gözüküyor.
3. Sayfa- 54. yorum : "lan bu garanti bankası 'nın reklamı mıymış? yemin ediyorum bi haftadır dizel motor yağı reklamı diye izliyorum lan ben onu. kanal değiştirdiğimden anlamamışım ne olduğunu...."
Turco (masculine / eril) ve Turca (feminene / dişil) İtalyanca'da Türk demektir. İtalyanlar da bu sözcüğü en yalın anlamıyla "Türk" demek istediklerinde kullanırlar.
Özellikle Rumlar bu sözcüğü, kaba, barbar, cahil, kara bıyıklı, görgüsüz, yontulmamış anlamlarını yükleyerek -ve de iğrenç bir şeyden söz ederken takınılan mimiklerle suratlarını büzüp ekşiterek ve burun kıvırarak- dışladıkları kişilere dönük bir sıfat olarak kullanırlar. İtalyanca'dan devşirdikleri sözcüklerle de tekerlemeler uydurmuşlardır. "Turco mancia culo" (.çımı ye Türk) Şişli sokakalarında hep birlikte oyun oynarken kavga çıktığında o minicik çocukların dilinde adeta bir ezberdi o zamanlar. Biz ne kadar onları içimizden saymış ve herhangi bir ayırım gözetmeyi aklımıza dahi getirmemişsek de, o minik "dostlarımızın" bu tavırları ne yazık ki gerçektir. Bu çocukların bu "bilinci" nasıl oluşturduğunu ise yazmaya gerek yok herhalde.
Reklama gelirsek, Milli takım kimi temsil eder?
Tüm değerleriyle bütün bir ulusu değil mi? Hem de işte gelmişiyle geçmişiyle...
Başka söze hacet var mı?
Yeni ve "demokratik" 301 hayırlı olsun!..
BU REKLAMI HAZIRLAYAN VE HAZIRLATTIRANLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ!

Biz Türküz, Türkü çığırırız. Turko diye kendi kendilerine lakaplar takanlar bizi temsil etmiyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ey türkiyemin güzel türkleri umarım bunun bir tarikatçıların oyunu olduğunu anlamışsınızdır.