3 Haziran 2008 Salı

İşte böyle diniliyorlar...

KANAL 1 HABER STÜDYOSUNDA SADECE 25 SANİYEDE YÜKLENEN YAZILIMLA CANLI CANLI ORTAM DİNLEMESİ YAPILDI.. AKILLARA DURGUNLUK VEREN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN..

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, parti Genel Sekreteri Önder Sav'ın odasının dinlendiğini iddia etmesi gündeme bomba gibi düştü. Baykal'ın ve CHP'lilerin hükümeti suçlayan açıklamalarının ardından AKP önerge vererek konuyu meclis gündemine taşıdı.

Peki CHP dinlendiyse nasıl dinlendi? Kanal 1 Haber'de Fatih Altaylı'nın konuğu olan casusluk aletleri satan firma yetkilisi Mehmet Oğul, dinleme olayını canlı canlı anlattı.

Mehmet Oğul Kanal 1'in iki muhabirinin telefonlarına sadece 25 saniye süren bir yazılım yükledi. Kanal 1 muhabirleri stüdyodan yaklaşık 50 metre uzaklıkta bir kafeteryada, telefonları kapalı vaziyette aralarında sohbete başladı. Mehmet Oğul'un telefonlardan birini aramasıyla ikilinin konuşmaları net bir şekilde Oğul'un elindeki telefona gelmeye başladı.

Bu dinleme 'ortam dinlemesi' adı verilen yöntemdi. Oğul'un ikinci dinleme denemesi ise telefonla görüşme dinlemesiydi. Muhabirlerden biri telefonla bir arkadaşını aradı. Konuşmaya başladığı anda Mehmet Oğul'un elindeki telefona önce bir sinyal geldi, sonra da bayan muhabirin arkadaşıyla yaptığı konuşma, kelimesi kelimesine stüdyoda yankılandı.

İŞTE CANLI YAYINDA AKILLARA DURGUNLUK VEREN DİNLEME OLAYI..

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Hiç yorum yok: