1 Haziran 2008 Pazar

Milli kürekçilere TAYT dayağı

Sapanca'da devam eden ve finalleri yarın gerçekleştirilecek olan Kulüpler Türkiye Kürek Şampiyonası'na katılan Ankara Üniversitesi Kürek takımı kafilesi, Sapanca ilçe merkezinde ‘İlçe merkezinde taytla, şortla gezemezsiniz’ diyen bir grup genç tarafından tekme tokat dövüldü. Aynı zamanda Milli Takım sporcusu da olan bir kürekçi hastaneye kaldırıldı.

Olay bu akşam saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Prof. Dr. Yılmaz Akça başkanlığındaki Ankara Üniversitesi Kürek Takımı'nı oluşturan yaklaşık 14 öğrenci sporcu, akşam yemeği için bir araçla Sapanca Öğretmenevi'ne geldi. Üzerlerinde tayt ve şort olan, bazıları ise ay-yıldızlı milli formayı da giymiş olan sporcular, Sapanca Şehit Albay Güner Ekinci Lisesi önünde araçtan inip öğretmenevine gelirken, bir grup Sapancalı genç, iddiaya göre “İlçe merkezinde böyle taytla-şortla gezmeyin” diyerek onlara çıkıştı. Bu sözler nedeniyle kafile ile gençler arasında çıkan tartışma, bir süre sonra yatıştı.

SAYILARI 25'E ÇIKAN SALDIRGANLAR

Yemeğin ardından öğretmenevinden çıkan kürekçilere, kapı önünde bekleyen 3 genç tekme tokat saldırdı. Çıkan kavgaya daha sonra diğer gençler de karıştı. Sayıları 25'i bulduğu belirtilen gençler, kürekçileri dövdükten sonra polis merkezine 25 metre mesafede olan olay yerinden kaçtı.

Olayda birçok sporcunın aldıkları darbelerle yüz ve vücutlarında morluklar oluşurken, aynı zamanda Milli Takım sporcusu da olan Sait Alican Çiftçi ise kafa travması nedeniyle Adapazarı'ndaki Toyotota-Sa Travmotoloji Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kafile Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Akça, kendilerine saldıran Sapancalı gençlerin sayısının 25'i bulduğunu belirtti.

Olayın ardından bir açıklama yapan Sapanca Kaymakamı Mehmet Ceylan ise, Sapanca'ın turistik bir ilçe olduğunu, Sapancalı gençlere bu hareketin yakışmadığını belirterek, “Çok üzücü bir olay. Bunun sorumlularının yakalanması için araştırmalar devam ediyor. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Hiç yorum yok: