3 Kasım 2007 Cumartesi

Kayıp askerler için DTP devrede !..

Condi memleketimizde, yarın Amerika'da Busht ile Başbakanımız görüşme yapacak, askerlerimiz de zaten bu günler için kaçırılmıştı zamanı gelince serbest bırakılacaklar.

Demokratik Toplum Partili 3 milletvekili, Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit olduğu terörist saldırıda kaçırılan 8 askerin serbest kalması için devreye girdi. DTP'liler, Kuzey Irak'taki temaslarından birkaç gün içinde sonuç almayı bekliyor.

İSTANBUL - PKK'lı teröristlerin 21 Ekim'de Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe düzenlediği saldırıda 12 asker şehit olmuş, 8 asker de kaçırılmıştı. Askerlerin serbest bırakılması için çeşitli temaslar sürerken; Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Fatma Kurtulan ve Osman Özçelik K. Irak'a gitti.

3 milletvekili Zaho ve Dohuk'taki görüşmelerden sonra Erbil'e geçti. Kısa bir açıklama yapan Özçelik, "Bir kaç gün içinde sonuç almaya çalışacağız. Aileler hasretle çocuklarını bekliyorlar. Umuyoruz sonuç alırız ve askerlerimiz ailelerine kavuşurlar. Katkısı olabilecek herkesten katkı isteyeceğiz" dedi.

PKK'lı teröristlerin, 21 Ekim'de Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe düzenlediği saldırıda 12 asker şehit olmuş, 8 asker de kaçırılmıştı. Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de dün bir açıklama yapmış, "Galiba bir iki gün içinde bırakılacaklar" demişti.

Hiç yorum yok: