20 Kasım 2007 Salı

İste meshur demokratlar : ALMANYA

İstanbul'da gidin IKEA'ya, bırakın kapılarındaki boy boy İsveç bayraklarını adamlar içerde sattıkları köftelere bile kürdanla bayraklarını saplıyorlar. Yine gidin tamamını sattığımız ya da yabancı ortak aldığımız alışveriş merkezlerine, satın alan ülkelerin bayrakları girişlerde ve direklerde dalgalanıyor. Bize demokrasi dersleri verenler bunlar... 

Balkonuna bayrak asan Türk’e ceza

,
Almanya’da kendi mülkü olan evinde yaşayan Nihat Kesici aynı suçu bir daha işlerse 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

 

Almanya’da mülkiyeti kendisine ait olan evinin balkonuna Türk bayrağı asan Nihat Kesici, para cezasına çarptırıldı. 35 yıldan beri Almanya’da yaşayan Denizli’li Nihat Kesici’nin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla evinin balkonuna astığı Türk bayrağı yüzünden başı derde girdi. Ev bürosu tarafından mahkemeye verilen ve 500 euro para cezasına çarptırılan Kesici, balkona yeniden bayrak asarsa 250 bin euro ceza ödeyecek, ya da 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.


Bayramı çok gördüler


Olaya anlam veremeyen Kesici, “Biz bütün ülkelerin bayrağına saygılıyız. Milli bayramımızda bayrağımı balkonuma asmam neden birilerini rahatsız etti anlayamadım.  Bu muameleyi görmemin hiçbir izahı yok. Konuyla ilgili olarak hukuki süreç başlattım. Bu yöntemlerle bayrak sevgimizi azaltamazlar. Ev bürosundan görevli olarak gelen kişiler, ’Politik sebeplerden dolayı Türk bayrağını astınız. Kürtler görürse eve saldırabilir, bundan dolayı da çevreye zarar verme durumu ve tatsız olaylar çıkabilir’ dediler” diye konuştu. Ev bürosunun kendilerini 24 Ekim 2007 günü telefonla uyardığını söyleyen Kesici, “Ev bürosundan beni arayarak, bayrak asmam dolayısıyla çevreden şikayetler geldiğini ve Türk bayrağını kaldırmamızı söylediler. Kendisine bayrağın bir hafta boyunca balkonda kalacağını ve kimseye de zararının olmadığını söyledim. 29 Ekim’in Cumhuriyet Bayramı olduğunu da belirttim. Hatta bayrağı evimin içerisine asmamı bile yasakladılar” diye konuştu. Kesici, “Bizden istenen 500 euroyu ödememek için hakkımızı sonuna kadar savunmaya kararlıyız. Biz Türkler, herkesin bayrağına saygılıyız, aynı saygıyı başkaları da bizim bayrağımıza göstersin. Bundan sonra gördükleri Türk bayrağını indirsinler diye bütün Türkler’i mahkemeye mi verecekler?” dedi.

Hiç yorum yok: