19 Eylül 2007 Çarşamba

Türban siyasi simge değil!..

AKP yönetimi, Anayasa taslağında türbana serbestlik getirilmesine karar verdi. Başbakan Erdoğan taslağın son şekliyle ilgili bir açıklama yaptı. Eleştirilere ise ağır yanıtlar verdi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

SİYASİ SİMGE DEĞİL

SORU: Siz türbana serbestlik getiren maddeyi destekliyor musunuz

Elbette daha önce defalarca söyledik. Başörtüsüne siyasi simge diyorsunuz. O zaman bir partinin simgesi olmalıdır. Bir siyasi partinin simgesi değil ki. Sadece AKP değil ki diğerlerinde de var. Zaten türban lafını da kabul etmiyorum. Onun adı başörtüsüdür. Türban simgeymiş falan. Dert bu değil ki dert başka bana bunu söyletmeyin şimdi.

REKTÖRLER DURUMDAN VAZİFE ÇIKARIYOR

SORU: Kılık kıyafetle ilgili düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olacağını söylediler ve AİHM kararıyla ilgili ne düşünüyorsunuz.

- Rektörler bir araya geldi. Anayasa yapma görevi rektörlerin ise o zaman TBMM’nin hiç anlamı yok. Herkes işine baksın. Eğer yasama görevini kendilerinde görürlerse o zaman orada duracaklar. Durumdan vazife çıkarmaya kalkmasınlar. Herkese nerede duracağını bilmeli. Asıl ülkeyi germek budur. Sizin elinizde ne var. Elinizde bir şey olmadan konuşursanız kusura bakmayın kabul edemeyiz.


 

Hiç yorum yok: