13 Eylül 2007 Perşembe

Profesörler içine sindiremedi

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Parlak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Papila, Prof. Dr. Şafak Ünal ve Prof. Dr. Erhan Güzel ile rektörlük binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantının gündemi sivil anayasaydı.

*Bu anayasanın Türk ulusunu geleceğe taşıyabilmesi, Atatürk ilkelerini, laikliği, cumhuriyet kazanımlarını tartışmasız bir şekilde temele alması ile sağlanabilir. Çünkü bu değerler, Türk ulusunun tarihi milli ve manevi değerleri ile birlikte çağdaş Türkiye'nin vazgeçilmez unsurlarıdır, geleceğimizin teminatıdır.

*Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinin, milli birlik ve bütünlüğümüzün teminatı olduğu hiçbir şekilde gözden uzak tutulamaz. Bu yüzden de Türk ulusuna ait tüm değerler bu Anayasa içinde mutlaka korunmalıdır.

*Bu hedeflerden sapmak, ülkemizin geleceği için son derece tehlikeli olacaktır. Böyle bir tehlikeye tüm gücümüzle ve hiç tereddüt etmeden karşı çıkacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.''

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Parlak, anayasaların siyasiler tarafından yapılmaması gerektiğini ifade ederek, ''Ben doğrusu bu sivil anayasayı hiç içime sindiremiyorum. Anayasa mutlaka yansız ve bilimselliği dayanan, geniş kapsamlı bilim adamları tarafından yapılmalı. Siyasetin dışında olmalı, siyasi bir tandansa yandaş olmamalı'' dedi.

Hiç yorum yok: