4 Temmuz 2008 Cuma

Türkiye Bağırsaklarını temizliyor!

ŞENER ERUYGUR, MANİSA'DA, ARINÇ'IN ANNESİNİN EVİNİ ASKERLERE KUŞATTIRMIŞ VE O EVDE TARİKAT EĞİTİMİ VERİLDİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Ve olay tarihinden çok sonra ortaya çıkan bu durum, gazetelere şöyle yansımıştı:

31 MART 2007 tarihli haber:

Meclis Başkanı Bülent Arınç, 2003 yılında jandarma tarafından annesinin evinin aranmak istediği iddialarını önceki gün doğruladı. Arınç ''16 Mayıs'tan sonra emekli olacak olan Orgeneral Şener Eruygur'a söyleyecek çok lafım var'' dedi.


OLAYIN ÖZETİ:

Hürriyet Gazetesi’ne açıklamada bulunan Şener Eruygur, o dönem Bülent Arınç'ın annesinin evininin irticai faaliyetler yapıldığı gerekçesiyle aranmak istendiğini, ancak yeterli delil olmadığı için izin verilmediğini dile getirdi

Eruygur, "Öğretim Birliği Yasası’na aykırı olarak eğitim yapıldığı öne sürülen bir evde arama yapmayacak mıydık? Yasal çerçeve içinde görevimizi yaptık" dedi.

Şener Eruygur, kendisini yıpratma girişimlerinin altında Atatürkçü Düşünce Derneği'ndeki çalışmaların etkili olduğunu savundu.

Söz konusu olay,emekli Albay Erdal Sarızeybek'in "Ya Gazi Paşa Duyarsa" adlı kitabında yer almıştı. Bülent Arınç, gazetecilerin soruları üzerine olayı doğrulamış, Eruygur'a tepki göstermişti.

KONUYLA İLGİLİ OLARAK O TARİHTE HÜRRİYET'İN VERDİĞİ HABER

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın annesinin evinin aranmak istenmesiyle ilgili "16 Mayıs'tan sonra Emekli Orgeneral Şener Eruygur'a söyleyecek çok lafım var" sözlerine Eruygur yanıt verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç'ın, Manisa'da bulunan annesinin evinin aranmak istendiği dönemde Jandarma Genel Komutanlığı görevinde bulunan Orgeneral Şener Eruygur, "Öğretim Birliği Yasasına aykırı olarak eğitim yapıldığı öne sürülen bir evde arama yapmayacak mıydık? Yasal çerçeve içinde görevimizi yaptık" dedi.

Açıklama yapan Eruygur, son dönemde kendisini yıpratma girişimlerinin altında Atatürkçü Düşünce Derneği'ndeki çalışmaların etkili olduğunu savundu. Dernek Genel Başkanlığı görevini yürüten Eruygur, 14 Nisan’da yapacağı laiklik mitingi öncesi, İçişleri Bakanlığı tarafından 5 müfettişin görevlendirilip tüm işlemlerin incelettirilmeye başlandığına da dikkat çekti.

TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın "16 Mayıs'tan sonra Şener Eruygur, operasyonu yapmak isteyen Jandarma Komutanı Albay Erdal Sarızeybek ve olayla ilgili kişilere söyleyecek çok lafının olduğunu belirtmişti. Bu sözler üzerine sessizliğini koruyan Eruygur, sadece hurriyet.com.tr'ye açıklama yaptı. Eruygur şunları söyledi:

GEREKİYORSA ARANIR

"TBMM Başkanı Bülent Arınç niçin böyle bir tepki gösterdi bilemiyorum. Yasalar çerçevesinde gayet doğal bir işlem yapılmış. Yani, arama yapılması gerekiyorsa arama yapılmasın mı, işlem yapılmasın mı? Yapılan, arama kararıyla ilgili bir koordinasyon sağlanmasıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği'nde görev almamın hedef olmamda etkili olduğunu düşünüyorum."

İŞLEM YAPMASIN MI?

"Şu çok önemli: Bizim yasal olan bir işlemle ilgili bir faaliyetimiz yok. Öğretim Birliği Kanunu'na aykırı olarak bir evde eğitim yapıldığını öğreniyorsa, orada görevli komutanımız bir işlem yapmasın mı? Bunun sorgulanması lazım. Böyle bir operasyonu yapmayacak da ne yapacak? Arama kararı için başvurusunu yapmış. Karşı taraf üst mahkemeye başvurmuş. Mahkeme de yeterli delil olmadığı gerekçesiyle arama izni vermemiş. Arama da bunun üzerine yapılmamış."

ARINÇ DÜN BUNLARI SÖYLEDİ

Türkiye bağırsaklarını temizliyor

AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında Ergenekon soruşturmasıyla ilgili son gözaltıları değerlendirdi.

Arınç, Türkiye’nin iyi bir noktaya gittiğini belirtirken, ülkenin gerçek bir hukuk devleti olma yolunda ilerlediğini ifade etti. Bülent Arınç, son gözaltılarla birlikte yaşananların bir doğum sancısı olduğunu söylerken, “Bu sıkıntılar Türkiye’nin bağırsaklarını temizlemesidir. Türkiye ilk defa bu sancılarla karşılaşmadı. Ama halının altına süpürülen pislikler gibi yıllarca korkularak, ertelenerek, görmezden gelinerek bugünlere daha devası sorunlarla ulaştık. Bunda her kurumun kabahati var” dedi. Dileğinin gözaltına alınan generallerin, suçlamalardan aklanmaları olduğunu vurgulayan Arınç, yargının ceza kararı vermesi halinde hukukun herkes için geçerli olduğunun kanıtlanacağını söyledi.

Hiç yorum yok: