1 Temmuz 2008 Salı

Şok gözaltılar... AKP köprüleri attı...

Em. Org. Hurşit Tolon, Em. Org. Sener Eruygur, Gazeteci Mustafa Balbay, ATO Baskani Sinan Aygun gozaltina alindi.

 

AKP köprüleri attı!

 

01 Temmuz 2008 Salı 10:07

 

Ankara şok gözaltılarla sarsıldı. Paşalar, gazeteciler, işadamları. Atatürkçü Düşünce Derneği'ne, PKK'dan esirgenen terör örgütü muamelesi yapılıyor...

 

Ankara güne bomba gibi girdi. Emniyet güçleri Ankara'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Şok gözaltılar var.

 

Ankara güne çok sıcak başladı. Ergenekon soruşturması yeniden gündemin ilk sırasına yerleşti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavvcısı'nın talimatıyla Emniyet güçleri sabah saatlerinde eş zamanlı olarak Cumhuriyet Ankara bürosu ve ATO binası arandı.

İki emekli orgeneral, bir işadamı ve bir gazeteci gözaltına alındı.
Polis Cumhuriyet Ankara bürosunu ve ATO binasını ablukaya aldı. 

Polis bütün belgeleri ve odaları didik dikik aradı. Ankara temsilcisi Mustafa Balbay savcının talimatıyla evinden gözaltına aldı.
Hemen ardından şok gözaltı haberleri geldi.

İki emekli orgeneral Hurşit Tolon ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Şener Eruygur, ATO Başkanı Sinan Aygün gözaltına alındı. Tolon ve Eruygur saat 07.30 sıralarında askeri lojmanlarından alındı.

PAŞALAR GÖZALTINDA

Polis Ergenekon'da bir kez daha düğmeye bastı. İlk kez polis iki emekli paşayı gözaltına aldı. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Atatürkçü Derneği Genel Başkanı Orgeneral Şener Eruygur gözaltına alındı. Şu anda Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüyor. İstanbul Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındı.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un evinde şu dakika savcılar ve polisler tarafından arama yapılıyor. Tolon'un eşi saat 08.52'de yaptığı açıklamada, 'Şu dakikada evde arama yapılıyor. Her yer didik didik aranıyor. Buradaki işlemin bitmesinden sonra İstanbul'a götürüleceği söylendi. Çok üzgünüz' dedi.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise herhangi bir şey söylemek istemediğini belirtti. Bu arada Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu'nda da arama yapılmaya başlandı. Mustafa Balbay da gözaltına alındı.

TOLON'UN KAPISI KIRILDI

Gelen bilgiler Hurşit Tolon'un gözaltına alınması sırasında evine giden polislerin evin kapısını kırdıkları öne sürüldü. Tolon'un da buna sert tepki gösterildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan isimlerden Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Şener Eruygur, Eski Jandarma Genel Komutanı idi. Eruygur emekliye ayrıldıktan sonra Cumhuriyet mitinglerinin düzenlenmesinde etkin rol oynamıştı.

Gözaltına alınan diğer isim Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise son dönemde ulusalcı çizgisiyle ön plana çıkmış, Türkiye'nin çeşitle yerlerinde düzenlenen hükümet karşıtı konferans ve panellere katılarak sivrilmişti.

AYGÜN DE GÖZALTINDA

Ergenekon soruşturması şok üstüne şok yaşatıyor. Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'de gözaltına alındı.

Ankara'da ortalık toz duman... 2 paşa ve bir gazeteci ile birlikte soruşturma bir işadamına da dokundu...

Kamuoyunda ilginç çıkışları ile tanınan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün de gözaltına alındı.

Danışmanı ise Aygün için gözaltı söz konusu olmadığını, bilgisine başvurulduğunu söyledi. Aygün 15 dakika içinde ATO binasına gelmesine bekleniyor.

 

Hiç yorum yok: