5 Aralık 2007 Çarşamba

Aranan provokatör DTP'li başkanın aracından çıktı!

18 ayrı suçtan aranan provokatör, Hakkari'nin DTP'li Belediye Başkanı Kazım Kurt'un makam aracında yakalandı

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP)'nin Hakkari'deki `Yeter artık' mitingini provoke edip, olayların çıkmasına neden olan 21 yaşındaki Deniz Yüksel çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hakkari'nin DTP'li Belediye Başkanı Kazım Kurt'un makam aracında yakalanan Yüksel'in 18 ayrı suçtan arandığı da ortaya çıktı.
Hakkari'de, geçtiğimiz cumartesi günü Merzan Mahallesi'nde düzenlenen `Yeter artık' mitinginde görevli polislerle önce sözlü olarak tartışan ve daha sonra da taş atıp olayların çıkmasına neden olan provokatör, polisin çalışmaları sonucu tespit edildi. Polis, kamera kayıtlarından yaptığı incelemelerde olayları çıkaran kişinin de Deniz Yüksel olduğunu belirledi. Tam 18 ayrı suçtan hakkında yakalama emri çıkartılan Yüksel, bugün Hakkari'nin DTP'li Belediye Başkanı Kazım Kurt ile birlikte miting sonrası gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılanları evlerinde ziyarete gitti.
Makam aracının arka koltuğunda Belediye Başkanı Kurt ile birlikte oturan Yüksel, Belediye Başkanı Kurt'un makam aracının arka koltuğunda Hakkari merkezinde, polisler tarafından teşhis edilerek gözaltına alındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, nöbetçi mahkemeye çıkarılan Deniz Yüksel, akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hiç yorum yok: